Therapie Haarlem

Wat wil je anders zien?
In het eerste gesprek krijg je de ruimte om goed je verhaal te doen. Voor veel mensen is dat al heel fijn: precies vertellen wat er allemaal speelt. Je zult daarbij merken dat ik meteen al een beetje aan het werk ga. Ik luister goed, koppel terug wat ik zie en hoor, en ik vraag door waar ik dat nodig vind.

In de regel geef ik aan het einde van het gesprek bij Therapie Haarlem direct aan waar hem volgens mij de kneep zit. Dat kan soms even confronterend zijn, maar voor de meeste cliënten geeft het houvast, om eens beschreven te worden door een psychologe.

Therapie Haarlem: wat wil je bereiken?

Daarnaast zal ik je vragen waar je uit wilt komen. Alhoewel het heel fijn kan zijn om eens een aantal keer flink je hart te luchten, dat is niet waar je bij mij voor komt. Daarbij: vrijblijvendheid is leuk, maar ook onveilig.

Ik vind het belangrijk dat je je eigen verantwoordelijkheid neemt. Als je bij Therapie Haarlem in behandeling bent zal je er van doordrongen zijn, dat jij degene bent die het moet doen. Tegelijkertijd laat ik je zien, dat jij ook degene bent die het kunt doen. Misschien is dat moeilijk voor te stellen. Maar geloof me, jij hebt alles in huis om de situatie waarin je zit te boven te komen.

Kijk ook hier eens

Je kunt met heel uiteenlopende klachten terecht bij Therapie Haarlem. Meer weten over verschillende klachten en therapieën? Klik één van de volgende links:

 • Maak een afspraak bij Relatietherapie Haarlem
  Bij Relatietherapie Haarlem help ik jullie patronen te doorbreken. Zodat jullie weer normaal met elkaar kunnen praten. Bel voor een afspraak: 085 40 14 720.
 • Angstklachten behandeling bij Psychotherapie Haarlem
  Als je angstklachten hebt, ben je niet ‘wel eens’ bang maar bepaalt de angst je hele leven. Dat wil niet zeggen dat je de hele dag bang bent, maar wel dat je je leven inricht rondom je angst.
 • Stress en burnout therapie
  Door niet alsmaar door te jakkeren kan je stress en een burnout voorkomen. De vraag is dan natuurlijk: wanneer ben je aan het jakkeren? De wereld gaat steeds sneller.
 • Depressie therapie in Haarlem
  Gevoelens van depressiviteit kunnen overal vandaan komen. Je hoeft de oorzaak niet te weten om iets aan je depressie te doen.
 • Verlies en rouwverwerking
  Je kunt zo veel verliezen dat je dierbaar is of waar je hoop voor koesterde. Je huwelijk, een carrière, de kans op een kind, maar ook bijvoorbeeld als je lichaam je in de steek laat (ziekte of handicap).
 • Trauma therapie bij Psychotherapie Haarlem
  Een trauma is een heftig gevoel dat je in het verleden opdeed; bijvoorbeeld omdat je iets vreselijks mee hebt gemaakt. Dat steekt nu onverwacht de kop op en neemt het roer over.
 • Mindfulness Haarlem met psycholoog
  Mindfulness Haarlem helpt je het hier en nu te beleven, en er van te kunnen genieten en je aandacht erbij te houden in plaats van af te dwalen.
 • Familieopstellingen in Haarlem
  Met een familieopstelling in Haarlem neem je je eigen plek in, in je familie of een ander 'systeem', dit geeft je een gevoel van heling op een diepere laag.
 • Verlos jezelf van je verslavingsproblemen
  Ik wil je graag ook een hart onder de riem steken. Het is hartstikke moeilijk om vrij te komen van een verslaving. Misschien heb je het al eens geprobeerd.

Wil je meer weten over Therapie Haarlem? Bel of mail voor een afspraak.Contactgegevens

Tel. 085 40 14 720
 

Haarlem

Ik ben aangesloten bij

psyned

Mirjam Heijnis

"Ik neem de tijd om je te leren kennen. Je klacht, maar vooral ook jou. Je klacht oplossen is één van de doelen die we ons stellen."
Psycholoog Haarlem